Законопроект про валютні кредити:

Законопроект про валютні кредити: "пробачити" борги можуть не всім

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрували законопроект №4004 «Про реструктуризацію зобов’язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, отриманими на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)», 

Законопроект підготували Міністерство фінансів спільно з Національним банком України та Незалежною асоціацією банків України, інформує Урядовий портал.

«Ми вважаємо, що валютні кредити потрібно реструктуризувати лише тим громадянам, що брали їх на придбання власного житла, та які, як наслідок, через неспроможність сплатити кредит можуть залишитися без єдиного свого помешкання. Лише це буде справедливим стосовно решти громадян нашої країни, більшість з яких не брали кредитів, а жили за власними коштами», - зазначила з цього приводу міністр фінансів Наталія Яресько.

Кількість родин, які матимуть право на реструктуризацію валютних іпотечних кредитів, становить приблизно 37 тис. на загальну суму понад 20 млрд грн. При цьому законопроект не несе загроз для банківської системи: його погоджено з 19 найбільшими банками України, що володіють 75% активів у банківській системі.

Мінфін сподівається на підтримку цього законопроекту парламентаріями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-