У Кабміні сказали, скільки діятимуть нові торгові санкції проти Росії

У Кабміні сказали, скільки діятимуть нові торгові санкції проти Росії

Укрінформ
Кабінет Міністрів України оприлюднив дві постанови про вжиття нашою державою заходів у відповідь на зупинення Росією Угоди про зону вільної торгівлі СНД щодо України з 1 січня 2016 року.

Зокрема, у постанові “Про ставки ввізного мита стосовно товарів, що походять з Російської Федерації” (№1146) йдеться, що з 2 січня до 31 грудня 2016 року застосовуватимуться пільгові ставки ввізного мита, встановлені Митним тарифом України, щодо імпорту товарів, що походять з Російської Федерації.

Документ втрачає чинність 31 грудня 2016 року або після припинення порушення Росією Договору про зону вільної торгівлі СНД.

Як зазначається, таке рішення ухвалено з метою захисту національних економічних інтересів та безпеки України, відновлення порушених прав, свобод та законних інтересів громадян України, суспільства та держави, викликаних діями держави-агресора.

Натомість іншою постановою (№1147) запроваджується з 10 січня заборона ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації. "Ця постанова втрачає чинність 5 серпня 2016 року або після скасування заборони ввезення на митну територію Російської Федерації товарів сільськогосподарського призначення, продукції та сировини, що походять з України", - наголошується у документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-