Суд заборонив Укрнафті «взаємозалік» із Нафтогазом

Суд заборонив Укрнафті «взаємозалік» із Нафтогазом

Укрінформ
Господарський суд Києва задовольнив позов Нафтогазу і відмовив Укрнафті у можливості зарахувати виплату дивідендів в рахунок боргу НАКу.

Про це повідомила прес-служба держхолдингу в понеділок, 30 листопада, пише DT.UA.

"Господарський суд Києва задовольнив позов "Нафтогазу" і визнав недійсною заяву "Укрнафти" про зарахування дивідендів в рахунок зустрічних вимог до "Нафтогазу", - йдеться в повідомленні НАК.

Раніше напівдержавна "Укрнафта" в односторонньому порядку заявила про те, що провела "взаємозалік" з "Нафтогазом України", списавши власні зобов'язання перед державою щодо виплати 1,8 млрд грн дивідендів за 2011-2013 роки і скоротивши зустрічну вимогу сплати боргу з боку "Нафтогазу" з 2,6 млрд до 887 млн грн.

В суді "Нафтогаз" зазначив, що не має права на одержання зазначених дивідендів, оскільки вони повинні сплачуватися безпосередньо в державний бюджет. Крім того, "Нафтогаз" наполягав, що зобов'язання холдингу з відшкодування шкоди "Укрнафті" не підтверджені жодним судовим рішенням, і що НАК не є зберігачем газу "Укрнафти", а тому не може нести відповідальність за це.

Як відомо, скандал навколо невиплати Укрнафтою дивідендів державі та спроб колишнього керівництва компанії провести «взаємозалік» з Нафтогазом став однією з причин усунення «менеджменту Коломойського» від керівництва Укрнафтою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-