Москва чіпляється за

Москва чіпляється за "борг Януковича" і просить змінити умови

Укрінформ
Росія була б готова розглянути питання про переговори з проблеми українського боргу перед РФ на 3 млрд дол., якби Київ не вважав борг "комерційним".

Про це сказав журналістам на саміті G20 міністр фінансів РФ Антон Силуанов, відповідаючи на питання, чи можливе обговорення цієї теми до закінчення терміну погашення кредиту в грудні.

"Якщо будуть ініціативи з українського боку за умовами переговорів - розглядатимемо", - сказав Силуанов.

За його словами, поки що Україна виставила Росії всі ті умови, які були до комерційних кредиторів. "На таких умовах, звичайно, переговори проводити не прийнятно", - зазначив чиновник.

У свою чергу, міністр фінансів України Наталія Яресько попереджувала, що Україна не виплатить борг Росії у розмірі 3 млрд дол., оскільки РФ не погодилася на реструктуризацію. Повідомлялося, що США закликали Росію реструктуризувати борг України. Росія відмовляється взяти участь у реструктуризації, вимагаючи повернення коштів у повному обсязі та обіцяючи подати в суд, якщо їх не отримає. Київ заявив про готовність до судових розглядів. Питання про статус російського боргу важливе, оскільки правила МВФ забороняють фонду кредитувати країни, що оголосили дефолт по кредиту в офіційному секторі. Разом з тим, на думку експертів, у МВФ розраховують, що Україні не доведеться виплачувати Росії 3 млрд дол. боргу цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-