Нацкомісія оскаржить рішення суду щодо тарифів на газ

Нацкомісія оскаржить рішення суду щодо тарифів на газ

Ексклюзив
Укрінформ
Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, подасть апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва про визнання незаконною постанови про підвищення тарифів на газ для населення.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу розповів голова громадської ради при НКРЕКП Василь Котко.

«Я точно знаю, що апеляцію вони (НКРЕКП. - Ред.) подавати будуть», - сказав Котко.

За його словами, тарифи на енергоносії мають бути ринковими, а прагнення до повернення штучно занижених тарифів, що були раніше, є помилковим.

«Якщо ми повернемось назад, це буде колосальна помилка, яка обернеться для держави колосальними втратами», - наголосив він.

Нагадаємо, 3 листопада Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною постанову НКРЕКП від 3 березня 2015 року про підвищення з 1 квітня тарифів на газ для населення у 3,3 разу.

Одним із головних аргументів суду стало те, що в указі Президента про створення НКРЕКП відсутнє положення про правонаступництво комісії після ліквідації попередніх відомств, які відповідали за тарифи на ресурси. Другим аргументом цього рішення стало те, що керівник НКРЕКП Дмитро Вовк не мав права підписувати цю постанову, оскільки він перебував у статусі виконуючого обов'язки, а зазначена норма закону не передбачає такої посадової особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-