Віце-президент Єврокомісії назвав умови інвестицій в українську ГТС

Віце-президент Єврокомісії назвав умови інвестицій в українську ГТС

Ексклюзив
Укрінформ
Європейський Союз зацікавлений в Україні як важливому транзитері газу. Реформи забезпечать приваблення міжнародних інвестицій для реконструкції та розвитку української ГТС.

Про це у коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявив віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович.

"Збереження транзитного шляху через Україну є питанням високої важливості для Європейського Союзу. Це є дуже чіткою заявою. І ми тісно працюємо з керівництвом України і міжнародними фінансовими інституціями щодо проведення необхідних реформ із модернізації газотранспортної системи. Відтак, дуже важливо продовжувати реформи, щоб забезпечити імплементацію нового закону про ринок газу. Регуляторна стабільність і реформи стануть найкращим запрошення для потенційних інвесторів", - зазначив він.

Говорячи про можливу реалізацію запропонованого Росією проекту "Північний потік-2" із добудови через Балтійське море двох гілок трубопроводів, Шефчович вкотре наголосив, що Єврокомісія на рівні експертів високого рівня розпочала його перевірку на відповідність енергетичному законодавству ЄС.

"Йдеться про відповідність усім юридичним вимогам: щодо публічних закупівель, третього енергетичного пакету, стандартам у сфері довкілля. На цьому етапі ми ще працюємо над цим аналізом", - повідомив віце-президент ЄК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-