Україна планує постачати свої літаки в Казахстан

Україна планує постачати свої літаки в Казахстан

Укрінформ
Україна і Казахстан розглядають співпрацю у сфері постачання літаків "Антонов" для Казахстану.

Про це повідомив віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко в Астані, інформує прес-служба відомства

"Ми пропонуємо розглянути можливість поставки сучасних пасажирських і транспортних літаків "Антонов" для Казахстану", - сказав Зубко.

Так, Україна пропонує авіакомпаніям і відомствам Казахстану сучасні літаки: Ан-148, Ан-158, Ан-178, Ан-132 та їх модифікацій, а також забезпечувати їх льотну придатність.

Як зазначив міністр, Україна може долучитися до створення в столиці Казахстану сервісного центру з обслуговування літаків українського виробництва: "Це дозволить якісно і своєчасно проводити їх технічне обслуговування, а в перспективі - здійснювати зборку літаків для казахстанських замовників".

Крім того Україна і Казахстан планують провести консультації на рівні авіаційних адміністрацій про подальший розвиток авіасполучення між двома країнами.

Повідомляється також, що українське підприємство "Мотор Січ" готове налагодити ремонт авіаційних двигунів і створити регіональний центр з виконання середнього і капітального ремонту авіаційних двигунів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-