Україна сьогодні очікує відповіді, кому і чому заборонили літати в Росію

Україна сьогодні очікує відповіді, кому і чому заборонили літати в Росію

Оновлено
Укрінформ
Україна сподівається вже сьогодні отримати відповідь від російської сторони про причини заборони польотів українських авіакомпаній до РФ.

Про це на брифінгу сказав міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українська державна авіаслужба направила вчора лист до Російської авіаслужби, де запитала, на підставі чого було включено заборону, хто конкретно з українських авіакомпаній потрапив у цей список. Маємо надію сьогодні до кінця дня отримати відповідь від російських колег", - сказав Пивоварський.

Він підкреслив, що заборона Москви є абсолютно безпідставною і йде врозріз із двосторонньою міждержавною угодою. Натомість Україна наклала санкції на російських авіаперевізників цілком обгрунтовано, а саме - через їх незаконні польоти до окупованого Криму. Тож ми наполягатимемо на виконанні Російською Федерацією міжнародного права та двосторонньої угоди у сфері авіації, наголосив міністр.

"Міжурядові питання в сфері авіації ми продовжимо вирішувати на дипломатичному рівні через МЗС. Україна буде чітко дотримуватись всіх взятих на себе міжнародних зобов'язань двосторонньої угоди і буде наполягати на виконанні Російською Федерацією міжнародного права та двосторонньої угоди", - сказав Пивоварський.

Нагадаємо, Москва заборонила українським авіакомпаніям здійснювати рейси до/з Російської Федерації з 25 жовтня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-