Дорогу Краматорськ-Маріуполь можуть відремонтувати за €100 мільйонів

Дорогу Краматорськ-Маріуполь можуть відремонтувати за €100 мільйонів

Укрінформ
Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський хоче використати 100 млн євро кредиту від ЄІБ на ремонт дороги Маріуполь-Краматорськ.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це він заявив у вівторок під час відкриття мосту через річку Жеребець в Краснолиманському районі на Донеччині.

"Європейський інвестиційний банк виділив 400 млн євро на відновлення інфраструктури Східної України, залишилося трохи більше 100 млн євро. Ми хочемо, щоб ці 100 млн євро пішли на дорогу Маріуполь-Краматорськ", - заявив Жебрівський.

Як повідомив губернатор, за попередніми оцінками вартість 1 км дороги (протяжністю 300 км) коштуватиме близько 8 млн грн.

Він наголосив, що для прискорення ремонту дороги важливо, щоб це здійснювала не одна компанія, а щонайменше з десяток: "Завдання – розбити на 10-15 лотів, щоб було стільки компаній, а не одна".

Крім того, Донецька ОДА розраховує отримати кошти на дороги й з анонсованих Прем’єром Володимиром Гройсманом 18-19 млрд грн на ремонт та будівництво доріг по країні.

Очікується, що  це питання, зокрема, буде обговорено під час візиту Глави Уряду на Донеччину на наступному тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-