СКУ передав захисникам України 900 FPV-дронів

СКУ передав захисникам України 900 FPV-дронів

Фото
Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) в рамках своєї ініціативи «Unite with Ukraine» закупив і доставив сімом бригадам Збройних сил України 900 FPV-дронів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

За повідомленням, серед отримувачів є спеціалізовані підрозділи безпілотних літальних апаратів (БПЛА) 109-ї бригади, 110-ї бригади, 241-ї бригади та 215-го батальйону 125-ї бригади Сил територіальної оборони ЗСУ, 2-й механізований батальйон 3-ї окремої штурмової бригади, Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО) та 1-й окремий механізований батальйон «Вовки Да Вінчі» 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ.

«Те, що ситуація на фронті може стати жахливою, було зрозуміло в Харківській області та в Ізюмі, куди ми поїхали передавати пілотам ГУР, 3-ї штурмової бригади та 125-ї бригади ТРО 400 дронів. FPV потрібні зараз, щоб дати ЗСУ найкращий шанс стримати російський наступ у поєднанні з іншою українською важкою технікою та озброєнням. Ми побачили, що українці не здаються, і ми не повинні. Як діаспора, ми зобов’язані підтримувати українських захисників зараз більше ніж будь-коли. Ми повинні розглядати це як інвестицію в незалежність України, а не просто як благодійний внесок»,– сказав директор ініціативи «Unite with Ukraine» СКУ Андрій Потічний. 

У СКУ зауважили, що команда «Unite with Ukraine» у співпраці з операторами дронів від усіх підрозділів, які отримати допомогу, ретельно відбирала замовлення FPV-дронів в українського виробника Verba у форматах 7 та 10 дюймів. Ці замовлення були налаштовані відповідно до унікальних бойових завдань, географічного розташування на передовій та бойових можливостей підрозділів-отримувачів. Вони включають в себе: дрони, батареї, наземні комунікаційні станції, антени та інше відповідне обладнання.

«Нашим пріоритетом в СКУ є підвищення бойових можливостей України з усіма доступними ресурсами. Дрони та БПЛА стали безцінними інструментами в арсеналі України в боротьбі за Незалежність. Майбутнє війни – це безпілотні системи, і Україна знаходиться в авангарді цього руху. Ми пишаємося тим, що придбали всі 900 дронів, доставлених сьогодні, в українського виробника, де працюють українські розробники, не просто тому, що вони українці, а тому, що вони є одних з найкращих на ринку», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Оператор FPV-дронів у 3-й окремій штурмовій бригаді з позивним «Турист» зазначив, що наразі, в умовах крайньої нестачі артилерійських і мінометних снарядів, FPV-дрони майже єдиний засіб ураження, і вони є найбільш точними з усіх доступних нам варіантів. Значна частина ураження ворожої техніки на фронті була досягнута за допомогою FPV-дронів.

Пожертва, вартістю понад 615 000 доларів США або 24,5 мільйона гривень, була профінансована спільною кампанією зі збору коштів «Птахи Санти» СКУ та Saint Javelin. Її підтримали діаспорські організації, такі як Лемківська фундація, Канадсько-українська торгова палата, Конгрес українців Канади – Відділ Торонто, Союз українських організацій Австралії та понад 1300 індивідуальних донорів з 17 країн.

«Unite With Ukraine» – це глобальна ініціатива СКУ, спрямована на закупівлю та доставку необхідних тактичних медичних засобів, бронетехніки, дронів, комплексів БПЛА та іншого важливого обладнання для підтримки українських захисників. 

Нагадаємо. Світовий конгрес українців за підсумками фандрейзингової кампанії «Santa’s Birds – Птахи Санти» зібрав для потреб українських захисників 519 095 доларів США для придбання тисячі FPV-дронів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-