У Парижі українці вшанували жертв Чорнобильської катастрофи у сквері Тараса Шевченка

У Парижі українці вшанували жертв Чорнобильської катастрофи у сквері Тараса Шевченка

Фото
Укрінформ
У сквері Тараса Шевченка у столиці Франції відбулося вшанування жертв аварії на Чорнобильській АЕС, яке вітальним словом розпочав голова Репрезентативного комітету української громади Франції Олег Коваль.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Єпархія святого Володимира Великого у Парижі.

Також церемонію своєю присутністю вшанували мер 6-го округу Парижа Пан Лекок та його заступник.

У своїй промові пан Олег Коваль подякував їм за дружбу з українцями та висловив вдячність французькому уряду, який долучився до проєктування та будівництва нового саркофагу. Він також наголосив на важливості пам’ятати про цю трагедію, одну з найсерйозніших не лише для України, але й для Європи.

Перед присутніми також виступив посол України Франції Вадим Омельченко. Він звернув увагу на те, що на початку україно-російської війни у 2022 році під час атаки на Київ росіяни захопили, зокрема, й Чорнобильську АЕС. Він наголосив на актуальності спомину трагедії 1986 року з огляду на теперішню окупацію росіянами іншої атомної станції, Запорізької, яка є найбільшою в Європі.

До цього заходу долучилася Єпархія Святого Володимира Великого. Після урочистої частини у сквері, в катедрі Святого Володимира Великого відбулась літургія, яку очолив владика Гліб Лончина, у співслужінні з о. Ігорем Ранцею, протосинкелом, та отцями катедри. Після літургії за жертв трагедії було проведено панахиду.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців (СКУ) разом з українцями всього світу та Україною 26 квітня вшанував пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС та ще раз закликав демократичну міжнародну спільноту твердо підтримувати Україну та визнати РФ державою-спонсором тероризму.

Фото: ugcc.fr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-