У посольстві України в США відбувся семінар Спілки української молоді

У посольстві України в США відбувся семінар Спілки української молоді

Фото
Укрінформ
У посольстві України в США відбувся 18-й Крайовий провідницький семінар Спілки української молоді, учасники якого разом з наставниками приїхали до Вашингтона з різних штатів Америки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

Вона зауважила, що метою таких семінарів є виховання в учнівської молоді старших класів лідерських якостей, що може знадобитись їм у майбутньому для виконання функцій провідників української громади.

За словами Маркарової, проведення таких семінарів СУМ у приміщенні посольства стало вже доброю традицією та гарною нагодою поспілкуватися, взаємно збагатитися новими знаннями й ідеями та просто ще раз відчути, «що ми всі є однією великою українською родиною, в якій кожен робить свій важливий внесок для перемоги України».

«Сьогодні, дивлячись на цих молодих, розумних, натхненних любов’ю до України хлопців та дівчат, які народились на американській землі, але чітко ідентифікують себе українцями і горять бажанням допомогти своїй історичній Батьківщині, я вкотре пересвідчилась, що ватру українського громадського життя, запалену попередніми поколіннями українців Америки, є кому підтримувати», – наголосила пані посол.

Вона висловила щиру вдячність провідникам Спілки української молоді в США, яка цього року відзначає своє 75-ліття, за те, що виховали багато яскравих, чесних і принципових провідників української громади. Серед них і присутні на семінарі віцепрезидент Українського конгресового комітету Америки, Ukrainian National Information Service (UNIS) Михайло Савків (Michael Sawkiw), і колишня директорка української редакції Радіо Свобода, а зараз керівниця Вашингтонського відділення Союзу українок Америки Ірина Халупа, та багато інших, без яких сьогодні важко уявити українське громадське життя Америки.

«Ці люди є чудовим прикладом лідерства і вірного служіння Україні. Тож гартуймося разом заради нашої спільної української справи!», – додала Маркарова.

Нагадаємо. Спілка української молоді запросила членів світової СУМівської родини до підготовки до 100-річного ювілею організації через програму «Шлях до 100-ліття», а також продовжувати допомагати Україні через програму «100 Дій до Перемоги».

Фото: Оксана Маркарова / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-