Діаспора закликала союзників України негайно надати додаткові системи ППО

Діаспора закликала союзників України негайно надати додаткові системи ППО

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) закликав демократичні країни світу терміново передати Україні додаткові системи протиповітряної й протиракетної оборони та ракети до них для захисту мирних українців від російських ракетних обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Також організація закликала українські громади в усьому світі адвокатувати перед урядами своїх країн додаткову військову допомогу Україні, щоб закрити українське небо від смертельних і руйнівних російських ракетних ударів.

У СКУ наголосили, що, не маючи можливості здолати Україну на полі бою, російська держава-агресор здійснює терор супроти української енергетики та критичної інфраструктури українських міст. Мета російських терористів – знищити українську економіку, занурити простих українців у темряву, зробити територію України непридатною до життя і зламати волю українців до опору російській військовій агресії.

Зауважується, що основною причиною знищення росіянами Зміївської (Харківська область) та Трипільської (Київська область) ТЕС, а також виведення з ладу найбільшої в Україні гідроелектростанції ДніпроГЕС у Запоріжжі є критична нестача в Україні систем протиповітряної та протиракетної оборони, а також неспроможність союзників України забезпечити ефективне прикриття українського неба постачанням нових систем та озброєння до них. 

«Союзники України мають у розпорядженні достатню кількість протиповітряного та протиракетного озброєння, яке вони могли б доставити в Україну для постійного або тимчасового захисту українських міст та енергетичної системи. Утім, постачання здійснюється украй повільно. Ціна кожної затримки – життя мирних українців та життєдіяльність цілих українських міст», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Від імені СКУ він закликав українські світові громади вимагати у своїх урядів посилення військової підтримки України, а союзників України – виконувати взяті на себе раніше зобов’язання і надати обіцяне озброєння і засоби захисту.

Нагадаємо, СКУ закликав керівників країн, церков, міжнародних гуманітарних і правозахисних організацій та людей доброї волі докласти всіх можливих зусиль для найшвидшого звільнення з російського полону захисників Маріуполя, а також та всіх інших полонених українців – військових і цивільних.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-