Українська школа в Женеві відзначила другу річницю від дня заснування

Українська школа в Женеві відзначила другу річницю від дня заснування

Укрінформ
Українська школа в Женеві/École ukrainienne à Genève асоціації «Українки Швейцарії»/Ukrainian women in Switzerland 10 квітня святкувала другу річницю від дня заснування.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Ukrainian women in Switzerland.

«Цей весняний день запустив великий освітньо-культурний локомотив у франкомовній Швейцарії. Він нестримно несеться вперед, шумить і гримить своїми здобутками, збирає на шляху таланти, друзів, досвід, долає перепони, оновлює «дорожні карти», живе та несе з собою світлу місію – навчати молодь бути українцями», – йдеться в дописі.

Зауважується, що за два роки школа залучила 16 високопрофесійних учителів, які навчають понад 270 дітей української мови, літератури, культури та історії України.

За повідомленням, українська школа в Женеві організовує музейні уроки, екскурсії, походи до театру; має власну шкільну бібліотеку; пропонує заняття українських народних танців.

Школа співпрацює з Міністерством освіти і науки України, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, посольством України у Швейцарії щодо розширення можливостей наших учнів для реінтеграції в систему освіти України.

Освітній заклад підтримують Департаменти освіти та міграції кантону Женева, а також українська діаспора Швейцарії.

13 квітня 2024 року у стінах Парламенту Румунії асоціація «Українки Швейцарії» представить найкращий досвід з розвитку нашої Української школи в Женеві під час Саміту Світового конгресу українців.

З нагоди другої річниці школа отримала в подарунок від ініціативної української діаспори книгу «Мрії феніксів».

Нагадаємо, в лютому під головуванням віцепрем’єр-міністра України, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук відбулася друга віртуальна нарада, на якій розглядалося питання діяльності Української школи в Женеві.

Фото: Ukrainian women in Switzerland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-