СКУ засудив спроби Кремля повʼязати Україну, Британію та США з терактом у Підмосков’ї

СКУ засудив спроби Кремля повʼязати Україну, Британію та США з терактом у Підмосков’ї

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) висловив обурення останніми спробами Росії звинуватити Україну, Велику Британію та США у терористичному нападі у підмосковському ТЦ «Крокус Сіті Хол», під час якого загинули 137 людей і за яке взяла відповідальність терористична організація «Ісламська держава».

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив на своєму сайті.

«Така позиція є цинічною демонстрацією недбалого ставлення путінського режиму до своїх власних мирних громадян, а також знаменує новий етап російської гібридної агресії проти України та Заходу. Ми закликаємо світову спільноту відкинути цю російську пропаганду та брехливі наративи, а також вжити усіх необхідних дій для притягнення нелюдського путінського режиму до справедливості», – йдеться в заяві.  

Президент СКУ Павло Ґрод зауважив, що жахлива й абсурдна брехня та перекручення фактів російськими лідерами щодо нібито причетності України, Сполученого Королівства та Сполучених Штатів Америки до терористичної атаки на торговельний центр Crocus City Hall є чіткою ознакою того, що диктатор Путін остаточно перетворює Росію на закриту авторитарну державу і прагне занурити російське суспільство у брехливу та вигадану альтернативну реальність.

«Кінцевою метою цих дій є розпалити ще більше ненависті стосовно українців і Заходу, і використати це для проведення нової хвилі мобілізації у Росії», – заявив пан Ґрод.   

Він додав, прикриваючись своєю огидною брехнею Росія продовжує жорстокі атаки на мирні українські міста, здійснює масовані ракетні атаки і атакує українську енергетичну інфраструктуру дронами-камікадзе. Лише за останній час пошкодження дістала практично кожна електростанція у країні.

«Світ має відкинути і засудити російську дезінформацію та терор, твердо встати поруч з Україною і відповісти її посиленою військовою підтримкою, щоб зупинити російську військову агресію та покласти край війні», – сказав Ґрод. 

Нагадаємо, провідники українських організацій в Італії та Австралії засудили спроби Росії повʼязати Україну з терактом у підмосковському ТЦ «Крокус Сіті Хол».

Як повідомляв Укрінформ, збройна атака на відвідувачів "Крокус Сіті Голл" відбулася увечері 22 березня. У будівлі перебувало понад 6 тисяч людей. Загинули 143.

Після подій 22 березня у Росії порушено кримінальну справу про тероризм. Слідчий комітет раніше повідомляв про затримання 12 підозрюваних. Відомо про арешт восьми з них.

Про свою причетність заявило афганське крило терористичної організації "Ісламська держава". Воно опублікувало відео нападу, знятого з камери, закріпленої на тілі одного зі стрільців.

Про український слід у справі заявив раніше глава Росії Володимир Путін. Проте він не навів доказів слідства, які б підтверджували цю версію. Агентство Bloomberg із посиланням на джерела повідомляло, що у цю версію не вірять навіть в оточенні президента.

У Білому домі категорично заперечили, що атака терористів ІДІЛ на підмосковний "Крокус Сіті Голл" начебто має певний зв’язок із зусиллями спецслужб України, як продовжують стверджувати в Кремлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-