У Лондоні діаспора провела зустріч з музичним керівником Ukrainian Freedom Orchestra

У Лондоні діаспора провела зустріч з музичним керівником Ukrainian Freedom Orchestra

Фото
Укрінформ
У штаб-квартирі Союзу українців у Великій Британії у Лондоні відбулася творча зустріч з Кері-Лінн Вілсон – всесвітньо відомою диригенткою, засновником та музичним керівником Ukrainian Freedom Orchestra.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Великій Британії, яке підтримало проведення зустрічі.

Кері-Лінн – канадійка українського походження, яка народилася у Вінніпезі, де мешкає велика українська діаспора. Саме за її ініціативи та під патронатом Першої Леді України Олени Зеленської, а також за підтримки Метрополітен опера (Нью-Йорк) і Національної опери Польщі створено Ukrainian Freedom Orchestra – творчий колектив, до якого увійшли талановиті українські музиканти з числа тимчасово переміщених за межі нашої держави громадян.

«Успішні гастролі цього колективу столицями світу стали не лише важливим внеском у популяризацію української культури, але й переконливим голосом нашої держави. За словами Кері-Лінн, оркестр Ukrainian Freedom Orchestra є символом дивовижної сили та рішучості, проявлених народом України у тяжкі часи війни, а також маяком надії для всіх нас», – наголосили у диппредставництві.

Посольство подякувало Кері-Лінн Вілсон за підтримку України та українців у цій героїчній боротьбі проти російської агресії та очікуємо на виступ Ukrainian Freedom Orchestra в Лондоні вже влітку цього року.

Нагадаємо, у Лондоні в Oxford and Cambridge club під час Вечора подяки волонтерам відбулася презентація книги британсько-української письменниці Анни Шевченко «Навколо війни через 20 історій» (Around the war in twenty stories).

Фото: Embassy of Ukraine to the UK / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-