У Торонто діаспора організувала Шевченківський концерт

У Торонто діаспора організувала Шевченківський концерт

Фото
Укрінформ
У канадському Торонто відбувся традиційний концерт на пошану Тараса Шевченка, який вже десятками років організовують творчі колективи Спілки української молоді (осередок Торонто), Ліга українок Канади та Ліга українців Канади (відділи в Торонто).

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці «Ансамблі СУМ».

Зауважується, що цього року до концерту приєднались актори театру «Заграва» та Шкільна рада за участі талановитих учнів українських шкіл.

«Справді... від малого до старшого, з великою любов'ю ми вшанували Тараса Шевченка – символа України, гордість нації, пророка, який у своїх творах розкрив душевне багатство народу, осмислив минуле, сучасне і майбутнє України. Його творчість – невмируща, невичерпна, зігріта палкою любов'ю до людей, до рідної землі, пройнята гнівом до ворогів», – ідеться в дописі.

За повідомленням, найемоційнішим моментом стало виконання кантати на поему Т. Шевченка «Чернець» на музику Мирослава Волинського.

Організатори подякували хорам «Жайвір», «Пролісок», «Діброва» (музичний керівник трьох колективів Олеся Коник), «Крещендо» (музичний керівник Павло Фондера), піаністам Оксані Скірі, Ларисі Кухаренко. Солістам Артему Чагайні, Еміліану Алоняну, Павлові Фондері, Юрію Євчуку. Дякуємо музичному гурту «Кобзарі», – керівник Віктор Мішалов.

Також подяка висловлена українським суботнім школам Івана Франка, імені спадщини Юрія Липи, академії Павла Юзика, Новій школі, Свято-Миколаївській рідній школі, школі Святого Володимира. Акторам театру «Заграва» Ользі Банитюк, Людмилі Григорчук, Лідії Семисюк, Уляні Слободян, Остапу Старуку, а також усім волонтерам, які організували це свято Шевченка.

Нагадаємо, у Торонто відбувся великий Різдвяний концерт за участю діаспорських колективів – дитячого хору «Жайвір», молодіжного ансамблю «Пролісок», жіночого хору «Діброва» та мішаного хору «Крещендо».

Фото: Ансамблі Сум / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-