Святий Миколай завітав до українських дітей у різних містах ОАЕ

Святий Миколай завітав до українських дітей у різних містах ОАЕ

Фото
Укрінформ
Українські діти в Об’єднаних Арабських Еміратах відзначили свято Святого Миколая в Рас-аль-Хеймі, Дубаї та Абу-Дабі.

Як передає Укрінформ, про це повідомило видання «Емірати сьогодні».

«9 та 10 грудня у Святого Миколая був дуже насичений графік в Об’єднаних Арабських Еміратах: він відвідав Українську греко-католицьку церкву, «Вітальню Миколая» в дитячому просторі OVVA Рас-аль-Хейми, узяв участь у грандіозній виставі за мотивами «Різдвяної історії» Чарльза Діккенса в українській школі «Софія» в Дубаї і наприкінці подорожі все-таки зумів потрапити до столиці ОАЕ Абу-Дабі в українську школу «Дивосвіт». У всіх громадах гостя дуже чекали й готували для нього щось особливе», – йдеться в публікації.

Так, діти, які 9 грудня зустріли Миколая на подвір'ї дитячої майстерні OVVA емірату Рас-аль-Хейма, підготували для нього листи, розповіли, що вони були чемними й робили добрі справи, а також показали всі свої таланти: співали, грали на інструментах, розповідали вірші, танцювали.

Миколай же приніс дітям подарунки. Також усім гостям дуже сподобалися смаколики від помічників Миколая.

Історик і філолог Маріанна Горба повідала цікаві легенди й перекази про життя святого, його добрі справи, а також, що означає його ім’я.

Цього самого дня після Божественної літургії в церкві St. Mary в Дубаї Святий Миколай привітав подаруночками дітей церковної недільної школи, а також парафіян Української греко-католицької церкви в ОАЕ.

10 грудня Миколай узяв участь у виставі за мотивами «Різдвяної історії» Чарльза Діккенса, яку підготував колектив Української школи «Софія» в Дубаї.

«Ідея підготувати до свята Миколая виставу за мотивами різдвяних творів Чарльза Діккенса належить директорці школи Наталії Сердюк, вона ж є авторкою сценарію до постановки. Але хотілося пов’язати важливі ідеї твору англійського автора з Україною, тому наш сюжет переплітався з українськими традиціями й реаліями», – розповіла вчителька акторської майстерності школи «Софія» Наталія Міщенко.

Пані Наталя подякувала учням і батькам, які старанно відвідували репетиції, готували костюми, придумували образи, ансамблю української пісні і танцю в ОАЕ «Червона калина» за музичну підтримку, усьому колективу вчителів, які працювали як єдина злагоджена команда. А найголовніша подяка висловлена директорці школи «Софія» Наталії Сердюк.

Після вистави діти мали змогу розмалювати різдвяні пряники, а також поласувати особливими тортами, виготовленими на замовлення в кондитерській Bakemart.

В української школи «Дивосвіт» в Абу-Дабі діти виконали для Святого Миколая танок Різдвяних дзвоників та виставу «Рукавичка», у якій дебютувала наймолодша група школи «Проліски». Також лунали пісні у виконанні учнів школи «Дивосвіт».

Ті, хто розповідав вірші, грав на скрипці й на гітарі, співав і танцював, отримав солодкі подарунки від Миколая. Завершилось це все смачним тортом і кавуванням.

Нагадаємо, під час дня відкритих дверей у новому українському дитячому просторі OVVA в місті Рас-аль-Хейма діти вперше в ОАЕ показали виставу «Котигорошко».

Фото: Емірати Сьогодні, Carlos González Galán, Hassan Nassim Atwi, Українська школа «Дивосвіт»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-