У Торонто відкрили виставку українсько-канадського митця Богдана Головацького

У Торонто відкрили виставку українсько-канадського митця Богдана Головацького

Відео
Укрінформ
Галерея Канадсько-української мистецької фундації (КУМФ) у Торонто представила ретроспективну мистецьку виставку з нагоди 80-ліття українсько-канадського мистця Богдана Головацького.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Ukrainian Association of Visual Artists of Canada.

Під час відкриття зі вступним словом виступили голова української спілки образотворчих мистців Канади (УСОМ) Олег Лесюк і заступник голови Дирекції КУМФ та Петро Гринчишин.

На виставці представлені малярство, ікони та графіка Головацького. Вона триватиме до 23 грудня в Галереї КУМФ. Твори митця можна не лише побачити, а й придбати.

Богдан Головацький народився 10 вересня 1943 року в с. Торчиновичі Старосамбірському районі Львівської області.

Закінчив Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва (1975; викл. Б. Галицький). Працював головним художником, проєктантом ювелірних виробів на Львівському ювелірному заводі. У 1980 роках виїхав до Торонто.

Вивчав технічні засоби візантійського церковного мистецтва та іконографії. Розмалював церкву Петра і Павла в Скарборо (провінція Онтаріо, Канада), створив ікони до іконостаса церкви Івана Богослова в Саінт-Катеринс; а також низку олійних полотен та графічних робіт за мотивами українських народних пісень, портретів, краєвидів.

Учасник мистецьких виставок у Канаді та США. Член торонтського відділу Асоціації діячів української культури, заступник голови Канадсько-української фундації, голова Української спілки образотворчого мистецтва.

Нагадаємо, у Торонто відбувся концерт діаспорських хорових колективів – жіночого хору «Веснівка» та Українського чоловічого камерного хору Торонто.

Фото: скриншот з відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-