У Празі вшанували пам’ять жертв теракту в Оленівці

У Празі вшанували пам’ять жертв теракту в Оленівці

Фото
Укрінформ
У Празі відбулась акція памʼяті жертв масового вбивства росіянами захисників Маріуполя в Оленівці.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Чехії.

Захід відбувся за організації ініціативи «Голос України» (Hlas Ukrajiny) спільно зі спільнотою родин військовослужбовців, постраждалих в Оленівці, громадською організацією «Prague Maidan Staromak» та за участі працівників Посольства.

«Українці та чехи разом зібрались на Староміській площі, щоб вкотре засудити російські військові злочини. Учасники витворили хрест, тримаючи в руках плакати з фото загиблих військовополонених», – повідомила у Фейсбуці ініціатива Hlas Ukrajiny.  

Нагадаємо, у ніч проти 29 липня 2022 року на території колонії №120 в Оленівці росіяни вчинили теракт, спрямований на жорстоке вбивство беззбройних та знесилених героїчних оборонців Азовсталі, яких на той момент вони утримували в полоні понад два місяці. В результаті цього варварського злочину, за непідтвердженими даними, загинули щонайменше 53 та були поранені понад 130 українських захисників.

За даними Офісу генерального прокурора, вибух рік тому на тимчасово окупованій території у виправній колонії в смт Оленівка, де перебували українські військовополонені, був спричинений застосуванням реактивного термобаричного гранатомета. Начальнику та інспектору колонії в Оленівці заочно повідомили про підозру.

Фото: Посольство України в Чехії, AFilonenko.Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-