Посол України на Зеленому континенті зустрівся з українцями штату Південна Австралія

Посол України на Зеленому континенті зустрівся з українцями штату Південна Австралія

Укрінформ
Глава української дипломатичної місії України в Австралії Микола Кулініч здійснив робочу поїздку до австралійського штату Південна Австралія, де зустрівся із політичним керівництвом та українською громадою штату.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу українського посольства.

Під час зустрічі із губернатором Південної Австралії Хю Ван Лі (Hieu Van Le) посол Микола Кулініч обговорив концепцію культурно-гуманітарної співпраці, зокрема у контексті відзначення 70-ліття української громади Австралії. 

Сторони домовилися про підтримку заходів громади керівництвом штату, зокрема організацію у 2017 році урочистих заходів з нагоди ювілею поселення української спільноти в Австралії.

Окрім того, очільник української дипустанови передав запрошення урядовцям та парламентарям штату відвідати Україну для участі в Українсько-австралійському бізнес-форумі, запланованому на травень 2017 року, та пісенний конкурс Євробачення.

У ході візиту посол виступив із доповіддю перед представниками української громади штату, зустрівся із членами Спілки українських жінок Південної Австралії, відвідав українську школу та церкви. Під час зустрічей було обговорено подальшу взаємодію дипустанови та української громади Південної Австралії задля розвитку українсько-австралійського співробітництва та забезпечення і захисту українських інтересів за кордоном. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-