Українці в Португалії просять Земана ліквідувати

Українці в Португалії просять Земана ліквідувати "представництво ДНР"

Заява
Укрінформ
Українська громада у Португалії звернулася до президента Чеської Республіки Мілаша Земана із проханням ліквідувати у чеському місті Острава так званий "Представницький центр ДНР".

Текст документа опублікувала на своєму сайті Спілка українців у Португалії.

"Рішення уряду міста Острава фактично суперечить позиції європейської та світової спільноти, які засудили самопроголошення так званих республік ДНР та ЛНР. Це рішення не сприятиме припиненню війни в Україні і продовжуватиме страждання українського народу. 

Тому, українці Португалії звертаються до Вас, пане Президенте Чеської Республіки скасувати дане рішення і таким чином підтримати Україну у боротьбі проти російської агресії", - йдеться у заяві.

Представники української діаспори здивовані таким рішенням чеської влади, що напряму означає їхнє підтримання російської агресії проти України, водночас "забуваючи, що самі тільки недавно звільнилися від радянського (російського) панування і проти якого чеський народ повстав у 1968 році (Празька весна)". 

Вони додають, що Росія, порушивши Будапештський меморандум, є ініціатором створення і підтримки самопроголошених "Д/ЛНР".

"Так зване самопроголошення республік ДНР та ЛНР, як і анексія Криму відбулося за спланованим сценарієм та прямої підтримки (в тому числі - збройної) Російської Федерації. В першу чергу, грубо порушивши міжнародний Меморандум від 1994 року, який гарантував недоторканість національної території України в обмін на відмову від ядерного статусу", - зазначається в документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-