Український посол попросив Естонію заборонити показ російської пропаганди

Український посол попросив Естонію заборонити показ російської пропаганди

Укрінформ
Посол України в Таллінні Віктор Крижанівський звернувся до естонської влади з проханням не допустити показу на території Естонії знятого італійським режисером Сарою Реджінелла фільму "Часи Донбасу".  

Про це повідомляє Естонське національне телерадіомовлення.

"Цей фільм є частиною ідеологічної гібридної війни Російської Федерації. Він націлений на просування нелегальних сепаратистських угруповань в східній частині України і покликаний спростовувати російську військову агресію проти моєї країни", - зазначив пан Посол у листі на ім'я міністра культури Індрека Саара, копія якого була відправлена ​​до Міністерства закордонних справ.

Пан Посол також поінформував про те, що італійський журналіст Сара Реджінелла нелегально відвідала східну Україну, тимчасово окуповану російською армією і проросійськими сепаратистами, а за підсумками поїздки зняла фільм "Часи Донбасу" про нібито "реальну картину того, що відбувається на Донбасі".

З урахуванням дружніх відносин між Естонією і Україною, посол попросив владу країни не допустити показ цього фільму - в разі, якщо у когось виникнуть такі плани.

"Як нам відомо, зараз цей антиукраїнський пропагандистський фільм поширюється по Європейському союзу. Зрозуміло, що будь-який бажаючий може подивитися його в інтернеті. І ми не знаємо, що я і відмітив у листі, чи хочуть його показати в Естонії, але все ж вважаємо своїм обов'язком попередити офіційну владу. Забороняти його трансляцію в Естонії - не в нашій компетенції. Але ми б хотіли, щоб по каналах, які транслюються в Естонії, цей антиукраїнський фільм все ж не показували", - пояснив Віктор Крижанівський кореспонденту естонського порталу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-