Українці Молдови потребують більшої уваги України

Українці Молдови потребують більшої уваги України

Укрінформ
Україна має посилити державну підтримку співвітчизників у сусідній Молдові.

Таку думку висловила голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко за результатами візиту української парламентської делегації до Республіки Молдова, повідомляє офіційний портал ВРУ.

"Найважливіше зараз – це відновлення повноцінного телевізійного і радіомовлення з України на Молдову, якого дуже не вистачає місцевим українцям, особливо на півночі країни. І другий важливий блок – підтримка української освіти в Молдові – сучасними підручниками, навчальними матеріалами, навчанням випускників в українських університетах", - відзначила Ганна Гопко.

Про життя і проблеми української громади Молдови йшлося на зустрічах її активістів із депутатами, що відбулися в Кишиневі та Бельцях за участі Надзвичайного і Повноважного Посла України в Молдові Івана Гнатишина.

Зазначається, що українці в Молдові мають можливість навчатися рідною мовою у державних школах, проте кількість цих шкіл поступово скорочується. 

Українці становлять понад 10% населення Молдови, а в Придністров’ї і на півночі країни ця частка значно вища. Причому більшість місцевих українців є не приїжджим, а автохтонним населенням. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-