У Хмельницькому відбулась прем'єра модерної вистави «Енеїда»

У Хмельницькому відбулась прем'єра модерної вистави «Енеїда»

Фото
Укрінформ
У Хмельницькому обласному академічному музично-драматичному театрі імені М. Старицького в Міжнародний день театру відбулася прем’єра вистави «Енеїда».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Готували модерну інсценізацію шедевра Івана Котляревського актори театру кілька місяців під керівництвом режисера-постановника із міста Суми Дмитра Некрасова.

«Ми поєднали легендарний твір із реаліями сьогодення. Українська нація, як свого часу Еней, проходить зараз важкий шлях становлення і пошуку ідентифікації. Як наші військові відважно протистоять потужному ворогові, так і в «Енеїді» козаки борються з самими богами на шляху до свободи. І в фіналі силою неймовірного героїзму перемагають зло», - зазначив у коментарі Укрінформу Некрасов.

За словами директора театру Андрія Ковальчука, це найочікуваніша прем’єра березня.

«Цією виставою ми б хотіли показати, що минуло триста років, а історія України знову повторюється, знову виборюємо незалежність. Наша мета - підкріпити дух українського народу та хмельничан», - сказав Ковальчук.

Читайте також: Твори Івана Котляревського слід перечитувати й розбирати на меми

У виставі залучено 37 акторів. Окремою принадою є хореографія в постановці балетмейстера Юрія Саввона, а також стильна сценографія та оригінальні костюми. Музику написав актор та звукорежисер театру Тарас Юровський.

«Вийшло дуже круто, завдяки гарному симбіозу із режисером. Використали сучасні технології та фони, наприклад, у сцені з пеклом. А у сценах війни додали дуже багато гулу. Це надзвичайно атмосферно», - розповів автор музики.

У Хмельницькому відбулась прем'єра модерної вистави «Енеїда» / Фото: Лілія Коцюк, Укрінформ

Прем'єра «Енеїди» 27 березня зібрала аншлаг. У Хмельницькому заплановано ще два покази вистави - 31 березня та 5 квітня, далі планують її показати в інших містах.

Як повідомляв Укрінформ, у Хмельницькому показали пластичну виставу «Косачка», присвячену захисницям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-