Вручення «Оскара» фільму «20 днів у Маріуполі» повернуть у коротку телеверсію - ЗМІ

Вручення «Оскара» фільму «20 днів у Маріуполі» повернуть у коротку телеверсію - ЗМІ

Укрінформ
Американська академія кіномистецтв відредагує скорочену телеверсію церемонії вручення премії «Оскар», включивши у неї момент вручення нагороди українській команді за найкращий повнометражний документальний фільм «20 днів у Маріуполі».

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

За інформацію ЗМІ, рішення змінити 90-хвилинну версію відео ухвалили після того, як телеканал «Суспільне», який має права на трансляцію «Оскара» в Україні, висловив обурення відсутністю у міжнародній скороченій телеверсії нагородження документалістів і промови режисера Мстислава Чернова.

Голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький в коментарі жуналістам сказав, що українська сторона поки не має офіційного підтвердження цього рішення, але очікує на розмову із виконавчим директором Американської академії кіномистецтва з ініціативи останнього.

Як повідомляв Укрінформ, переможцем 96-ї кінопремії «Оскар» 2024 року у номінації «Найкращий документальний фільм» визнано стрічку «20 днів у Маріуполі».

Читайте також: Церемонію вручення «Оскарів» подивилися 19,5 мільйона глядачів

Проте компанія Disney Entertainment не включила перемогу українського фільму у скорочену міжнародну телеверсію «Оскара» через часові обмеження.

У відповідь Національна рада з питань телебачення та радіомовлення закликала керівництво Walt Disney Company створити і розповсюдити серед мовників оновлену міжнародну версію, в якій буде збережено фрагмент із врученням нагороди у номінації «Best Documentary Feature».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-