Документи на реставрацію церкви Чернівецького університету вже готові - Ткаченко

Документи на реставрацію церкви Чернівецького університету вже готові - Ткаченко

Фото
Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що проєктно-кошторисна документація ремонту церкви Чернівецького університету розроблена і залишилось знайти фінансування.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко повідомив у Телеграмі.

"Чернівецький університет. Атмосфера студентського кампусу, яка є тут, вражає не тільки абітурієнтів. Уявіть – навчатись чи працювати в одному з шести університетів світу, який поєднує в собі навчально-методичну роботу та одночасно є об’єктом ЮНЕСКО. Ба більше – в Україні він такий один. Тут гарно всюди. Корпуси, дендропарк, церква", - зазначив Ткаченко.

Ткаченко відвідав Чернівецький університет / Фото: Олександр Ткаченко

Ткаченко зауважив, що до карантину середня кількість туристів, які відвідували Чернівецький університет складала 100 тисяч. З пом’якшенням обмежень університет знову виходить на цю цифру.

Читайте також: На Хортиці у межах «Великої реставрації» одночасно оновлюють чотири об’єкти

"До речі, про церкву. У ній проходять свою практику майбутні священники. А ще тут один із найгарніших куполів церков у нашій країні. Та є але. Церкві необхідні реставраційні роботи, бо стіни піддались тріщинам, ігнорування яких може мати дуже сумні наслідки. Тріщини необхідно стягувати, а також серйозно укріпити фундамент. Проєктно-кошторисна документація розроблена, а отже залишилось знайти фінансування", - зазначив Ткаченко.

Міністр наголосив, що разом з головою Чернівецької ОДА області Осачуком Сергієм тримає ситуацію на контролі й найближчим часом, він впевнений, що вдасться повідомити хороші новини й буде результат.

Читайте також: Ткаченко: Тема реставрації у Переяславі - надактуальна

Як повідомляв Укрінформ, у березні в Чернівецькій ОДА повідомили, що цього року у межах програми "Велика реставрація" на Буковині розпочнуть ремонт у Хотинській фортеці та Чернівецькому національному університеті.

Раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомляв, що в межах програми «Велика реставрація» упродовж трьох років планується відреставрувати та добудувати близько 150 культурних пам'яток в усіх регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-