У Києві пройде концерт

У Києві пройде концерт "Олександр Вертинський. Різдво в країні моїй рідній"

Укрінформ
У Києві напередодні новорічних свят, 13 грудня, відбудеться концерт пісень Олександра Вертинського.  

Про це Укрінформу повідомив продюсер концерту - заслужений працівник культури України Семен Рубчинський.

"Програму "Різдво в країні моїй рідній" на вірші і романси Олександра Вертинського виконає лауреат міжнародного конкурсу Олександр Федоренко. Перед артистом стояло завдання не просто заспівати, а відродити унікальну пластичну майстерність Вертинського. І Вертинський у його виконанні - не П'єро, він не грасирує і не епатує глядача. Скупими, але виразними засобами - буквально одним жестом, поворотом руки - артист може раптом повністю "показати" своїх героїв, "зіграти" весь спектр почуттів і настроїв. Сама інтонація, що базується на єдності пластики, слова, музики, - а за роялем прекрасний піаніст, дипломант міжнародних конкурсів Микола Чикаренко, - передана виконавцем з великою глибиною", - зазначив Рубчинський. 

Як розповів продюсер, Федоренко гастролює у багатьох містах України, Єрусалимі, Празі, Кракові, Варшаві. Польська преса взагалі нагородила його титулом "Принц Настрою" - за те емоційне напруження, яке, прориваючись крізь завісу витонченої іронії, створює особливу ауру й особливий стиль.

Олександр Миколайович Вертинський народився і виріс у Києві. З 1915 року почав виступати як автор і виконавець власних пісень. Йому вдалося створити новий жанр, якого доти не було на російській естраді, - пісні-новели, пісні-образи. У 1920-1943 роках він концертував у Польщі, Румунії, Німеччині, Франції, Італії, Англії, Китаї, США та багатьох інших країнах. У цей час величезними накладами виходили його платівки, його ім'я набуло світової популярності. У 1943 році Вертинський повернувся на Батьківщину і за 14 років життя в СРСР дав більш як 3 тисячі концертів.

"Я бачив і чув багато виконавців пісень Олександра Вертинського, але такого блискучого як Федоренко не зустрічав. Радий, що зустрів! Ділюся цією радістю з глядачами", - наголосив Рубчинський.

Він нагадав, що перший у 2016 році виступ Олександра Федоренка з програмою "Олександр Вертинський. Жовтий ангел" зібрав аншлаг і пройшов з величезним успіхом.

Концерт відбудеться у Будинку Актора (вул.Ярославів Вал,7). Початок о 19:00. Вартість квитків 120 і 170 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-