Олег Криса очолив журі австралійського конкурсу скрипалів

Олег Криса очолив журі австралійського конкурсу скрипалів

Укрінформ
Відомий скрипаль українського походження Олег Криса очолив суддівську комісію на престижному конкурсі молодих скрипалів Австралії, який у понеділок розпочався в Університеті Мельбурна (Австралія). 

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Мельбурнській консерваторії.

«Ми дуже раді мати у складі журі Олега Крису – переможця численних міжнародних фестивалів... Завдяки йому цьогорічний конкурс буде особливим», – наголосив Курт Томпсон, доцент кафедри скрипки і керівник струнних інструментів Мельбурнської консерваторії.

Томпсон також відзначив, що рівень претендентів на отримання стипендії цьогорыч є найвищим за час його перебування на посаді керівника консерваторії.

Кращі молоді скрипалі Австралії боротимуться за найбільшу в Австралії музичну стипендію Dorcas McClean Travelling Scholarship у розмірі $55 000.

Заснований у 1981 році, конкурс спрямований на підтримку музичної освіти видатних молодих (до 25 років) скрипалів, які проживали в Австралії впродовж двох або більше років.

Перший приз забезпечить переможцю можливість подальшого навчання за кордоном і можливість записуватися і виступати з симфонічним оркестром Мельбурна на час стипендіальної програми.

Доркас МакКлін (Dorcas McClean, 1917-1981) – один з найобдарованіших скрипалів Австралії, почав свою музичну освіту у віці трьох років у Новому Південному Велсі. У віці дванадцяти років був проголошений критиками дитиною-віртуозом після виконання заключної частини з Концерту № 2 ре мінор Венявського в Сіднеї.

Незадовго до смерті МакКлін висловив бажання встановити стипендію для просування музичної освіти молодих австралійських скрипалів. Згідно із заповітом в Університеті Мельбурна започаткована стипендіальна програма Dorcas McClean Travelling Scholarship

Фото: газета "День"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-