Молодість-2016 отримала рекордну кількість заявок

Молодість-2016 отримала рекордну кількість заявок

Укрінформ
На 46-й Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" надійшла рекордна кількість заявок.

Про це заявив у п'ятницю виконавчий директор МКФ "Молодість" Владислав Лясовський під час презентації в Укрінформі нового формату кінофестивалю.

"Ми вже отримали рекордну кількість заявок, буде дуже цікава програма. Саме сьогодні закінчується прийом заявок, який був продовжений на 2 тижні, зважаючи на велику кількість листів. І ми маємо близько двох тисяч заявок на Міжнародний конкурс. А також близько 200 заявок на Український конкурс. Такого ще не було ніколи. Ми можемо констатувати, що українське кіно потроху починає оживати. І це дуже надихає нас на роботу", - сказав Лясовський.

Водночас він уточнив, що остаточний підрахунок очікується вже наступного тижня.

Щодо співпраці МКФ "Молодість" із КМДА, то, як зауважив Лясовський, вона не обмежиться тільки двома тижнями цьогорічного кінофестивалю, йдеться про спільні "серйозні програми на подальші роки", які презентують Київ за кордоном - на Каннському, Берлінському, Венеціанському, Карловарському кінофестивалях.

"Що стосується меморандуму між кінофестивалем та київською владою, то, безумовно, для нас це історична подія, яка показує, що ми є однодумцями, що у нас є спільна мета - зробити "Молодість" візитівкою Києва в культурологічному сенсі, щоб ім'я культурної столиці належало саме йому", - підкреслив Лясовський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-