Одеський кінофестиваль оголосив програму Літньої кіношколи

Одеський кінофестиваль оголосив програму Літньої кіношколи

Укрінформ
Літня кіношкола 7-го Одеського кінофестивалю пройде з 17 по 22 липня. Її лекторами стануть знаменитий британський режисер і продюсер Пітер Веббер, документаліст і кінокритик Марина Разбєжкіна, глава жюрі Міжнародної програми, кінорежисер, сценарист і письменник Крістофер Хемптон та багато інших.

Про це повідомляє прес-служба ОМКФ.

"Продюсер, режисер і сценарист Пітер Веббер, популярність якому принесли його фільми "Дівчина з перловою сережкою" (номінація на "Оскар" і "Золотий глобус") і "Ганнібал: Сходження", проведе для слухачів Літньої кіношколи майстер-клас "Як стати продюсером фільму" і поділиться своїм досвідом у просуванні картин. Також слухачі кіношколи зможуть поставити запитання про особливості роботи продюсера в сучасному кінематографі члену Європейської кіноакадемії та Альянсу продюсерів кіно і телебачення Ребеці О'Брайєн, яка працювала над чотирма фільмами-переможцями Каннського кінофестивалю", - йдеться у повідомленні.

Керівник школи документального кіно і театру Марина Разбєжкіна, яка також оцінюватиме програму європейських документальних фільмів ОМКФ-2016, проведе лекцію "Охота на реальність" про тонкощі роботи в документалістиці. Майстер-клас про цей жанр кіно проведе і Віталій Манський. Це буде вже третій виступ призера Карлових Вар, Таллінна, Жилави і Трієсті в рамках Літньої кіношколи ОМКФ, цього разу з темою "Документальне кіно як спосіб зрозуміти своє місце в реальності".

Лекцію "Від Девіда Лінча до Девіда Кроненберга: уроки в написанні сценарію" проведе володар премій "Оскар" і BAFTA, сценарист і режисер Крістофер Хемптон. А у форматі творчих зустрічей студенти познайомляться з американським режисером, лауреатом фестивалю в Локарно-2014 Росом Aлексом Перрі, який представить свою картину "Королева землі" в секції "Спеціальні покази", італійським продюсером і режисером Уберто Пазоліні, який працював з Умою Турман і Крістіною Річчі та призером ОМКФ-2015 Євою Нейман.

Студенти Літньої кіношколи зустрінуться і з іншими гостями фестивалю - яскравим представником нового німецького кіно Крістіаном Петцольдом, який покаже свою ретроспективу в рамках ОМКФ, і Сассоном Габаї - володарем премії "Офір" за кращу чоловічу роль другого плану, який представить картину "Гет, суд Вівіан Амсалем" у секції "Спеціальні покази".

Стежити за новинами Літньої кіношколи ОМКФ можна на її сторінці у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-