Організатори «Євробачення» відмовилися переглядати результати

Організатори «Євробачення» відмовилися переглядати результати

Укрінформ
Результати "Євробачення-2016" не переглядатимуться - Україна є і залишиться переможцем конкурсу.

Про це повідомляється на офіційній сторінці конкурсу в соціальній мережі Facebook у відповідь на петицію на сайті change.org, що закликає переглянути результати.

"Україна є і залишиться переможцем конкурсу "Євробачення-2016". Згодні ви з цим чи ні, ми закликаємо тих, хто підписав петицію, прийняти ці результати, які відповідають правилам, і продовжувати конструктивний діалог про те, як поліпшити конкурс "Євробачення", - йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується, що представниця України Джамала перемогла завдяки підтримці як професійного журі, так і телеглядачів, приголомшливо представивши емоційну пісню, в основу якої лягла особиста історія.

«Ми розуміємо, що не всі згодні з підсумками конкурсу "Євробачення", проте на змаганні, де результати визначаються на основі суб'єктивних і часто дуже особистих думок, завжди знайдуться люди, які з цим не згодні. Незважаючи на це, результати залишаться в силі», - йдеться в заяві Європейського мовного союзу.

Як відомо, на сайті change.org була опублікована петиція з вимогою перегляду результатів "Євробачення-2016". Наразі її підписало трохи більше 300 тисяч людей з 500 тисяч необхідних.

Нагадаємо, представниця України Джамала перемогла на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2016" з композицією "1944", присвяченій депортації кримських татар.

Згідно з чинною системою голосування, 50% голосів на конкурсі дають представники національного журі, а 50% - глядачі. Цього року професійне журі віддало перевагу представниці Австралії Дамі Ім, а більшість глядачів проголосували за виступ росіянина Сергія Лазарєва. Українська співачка в обох випадках посіла другу позицію (211 балів від журі і 323 - за результатами смс-голосування), однак сумарний результат - 534 бали - вивів Джамалу на перше місце. Австралійка з 511 балами посіла другу сходинку, а представник РФ, який набрав 361 бал, став третім.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-