Справа про

Справа про "скіфське золото": стала відома дата слухань в Амстердамі

Ексклюзив
Укрінформ
В Окружному суді Амстердама 5 жовтня відбудуться усні слухання у справі щодо частини виставки «Крим: Золото та секрети Чорного моря», судовий процес щодо якої триває у Нідерландах.

Про це Укрінформу повідомили в Посольстві України у Нідерландах з посиланням на інформацію адвоката України в цій справі Маартена Сандерса.

"На сьогодні відомо, що усні слухання в суді, під час яких адвокати всіх сторін будуть запрошені до суду для представлення своїх аргументів та захисту своєї позиції, призначені на 5 жовтня 2016 року", - зазначили у диппредставництві.

Як повідомляв Укрінформ, виставка «Крим: Золото та секрети Чорного моря» проходила в музеї Алларда Пірсона в Амстердамі з лютого по вересень 2014 року.  На ній були представлені предмети ювелірного мистецтва від античності до часів раннього середньовіччя з п'яти українських музеїв, чотири з яких розташовані у Криму. Конфлікт навколо виставки виник після анексії Криму. Амстердамський музей заявив, що чекатиме на рішення суду, куди повертати залишки виставки. Сторонами у процесі виступають – Україна, Музей Алларда Пірсона та кримські музеї. За словами адвоката, який представляє Україну у цій справі, Маартена Сандерса, позиція нашої сторони у процесі грунтується на тому, що Україна була і залишається власником експонатів, а музеї лише здійснювали оперативне управління ними.

За даними Міністерства культури України, мова йде про повернення 565 музейних предметів, 2111 одиниць зберігання. Їхня загальна страхова вартість - 1 млн 438 тис. 625 євро.

Найдорожча частина виставки після завершення експозиції була повернута в Україну. Страхова вартість уже повернутих експонатів - 11,5 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-