«Золота малина»: гіршими назвали два фільми

«Золота малина»: гіршими назвали два фільми

Укрінформ
Картини «П'ятдесят відтінків сірого» (режисер Сем Тейлор-Джонсон) і «Фантастична четвірка» (Джош Транк) визнані найгіршими фільмами 2015 року в головній номінації премії «Золота малина» за сумнівні досягнення в кінематографі.

36-я церемонія оголошення лауреатів цієї антипремії відбулася в Лос-Анджелесі в суботу ввечері – традиційно напередодні вручення «Оскарів» Американською кіноакадемією, повідомляє Укрінформ.

Крім них, найгіршою стрічкою року мали шанси стати «Сходження Юпітер», «Товстун проти всіх» і «Пікселі».

Найгіршим режисером визнано Джоша Транка. За це «звання» з ним змагалися Енді Фікмен, Том Сікс, Сем Тейлор-Джонсон, а також Лана й Енді Вачовскі.

«Золота малина» за найгіршу чоловічу роль присуджено Джеймі Дорнану («П'ятдесят відтінків сірого»), а найгіршою жіночою роллю назвали роботу Дакоти Джонсон у цій же картині.

Найгіршими актором і актрисою другого плану названо, відповідно, минулорічного переможця «Оскара» Едді Редмейна («Сходження Юпітер») і Кейлін Куоко - за озвучування гризуна в мультфільмі "Елвін і бурундуки: Грандіозні бурундомандри" і роль у фільмі «Боярин напрокат».

Інші переможці цієї премії розподілилися так:

Найгірший сценарій – «П'ятдесят відтінків сірого»;

Найгірший рімейк, продовження або плагіат – «Фантастична четвірка»;

Найгірша екранна комбінація – Джеймі Дорнан і Дакота Джонсон («П'ятдесят відтінків сірого»);

Єдина «позитивна» «Золота малина» - приз «За відновлення репутації» присуджена Сільвестру Сталлоне, який вже виграв «Золотий глобус» і претендує на «Оскар» за кращу чоловічу роль другого плану у боксерській драмі «Крід».

Премія "Золота малина" за сумнівні досягнення в кінематографі заснована 1980 року. Номінантів визначає однойменний фонд, до складу якого входять близько 700 осіб з майже усіх американських штатів і близько 20 інших країн. На неї висувають фільми, що вийшли на екрани США і Канади протягом року. Статуетка являє собою пластикову модель ягоди, покриту фарбою золотавого кольору. Її вартість - менша за $5.

Фото: www.trend.az

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-