У Львові відкрили меморіальну дошку Кузьмі Скрябіну

У Львові відкрили меморіальну дошку Кузьмі Скрябіну

Укрінформ
У Львові в пам'ять про Андрія Кузьменка, який трагічно загинув рік тому, прикордонники відкрили меморіальну дошку та представили ексклюзивну програму за його участі.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"У Західному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України в суботу, 6 лютого, відкрили меморіальну дошку на честь пам'яті про Андрія Кузьменка, відомого як Кузьма Скрябін. У заході взяли участь батьки Андрія, друзі співака", - зазначається у повідомленні. 

На меморіальній дошці, що встановлена в актовій залі Західного регіонального управління Держприкордонслужби у Львові, - слова з пісні "Західний кордон", яку написав співак, коли у 2006 році  взяв участь у зйомках однойменної програми і цілий день провів у ролі прикордонника на Закарпатті - у Чопському прикордонному загоні. Тепер ця пісня є своєрідною візитівкою регіонального управління. 

"Відкриваючи сьогодні меморіальну дошку на честь Андрія Кузьменка, ми підтверджуємо, що він назавжди залишається у нашій прикордонній сім'ї", - підкреслив голова прикордонного відомства Віктор Назаренко.

Під час заходу прикордонники нагадали, що Кузьма бував і на інших ділянках українських рубежів. Зокрема, у 2010 році на українсько-російському кордоні у Харківській області він спробував себе у ролі ведучого  програми "Кордон держави". Саме це ексклюзивне відео, що не вийшло в ефір, сьогодні презентували у Львові.

На церемонії говорили також про те, що після початку подій на сході України Кузьма неодноразово приїжджав до військових у зону АТО. Він встиг об'їхати прикордонні підрозділи практично по всій лінії фронту. 

Особливі слова вдячності прикордонники адресували батькам та дружині Андрія.

"Мене завжди вражали відсутність у нього зіркової хвороби, шалена працездатність та активність. Ви виховали справжнього сина своєї землі, патріота, яких зараз бракує українській землі. Кожну хвилину свого життя Кузьма намагався зробити світ кращим", - сказав  Назаренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-