У Канаді стартує український кінофестиваль

У Канаді стартує український кінофестиваль

Укрінформ
У чотирьох містах Канади протягом півроку триватиме український кінофестиваль, у ходіякого покажуть кількадесят кінофільмів про Україну та її жителів.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла організатор фестивалю Іванна Плахотнюк.

«Фестиваль планується із січня по червень як регулярний показ стрічок на українську тематику в Оттаві, Торонто, Монреалі та Кінгстоні. Фільми демонструватимуться раз на тиждень або раз у кілька тижнів», - сказала Плахотнюк.

За її словами, кожен місяць кінопоказу матиме свою тематичну забарвленість. Так, січень і лютий присвячені Євромайдану і війні на Сході України; у березні наголос буде зроблено на популярному українському кіно; у квітні відзначатимуться 30-ті роковини аварії на Чорнобильській АЕС; у травні показуватимуть нове й експериментальне українське кіно, а у червні – документальні фільми про права людини.

Загалом протягом фестивалю буде продемонстровано близько трьох десятків кінострічок.

Зібрані під час кінопоказів кошти підуть на допомогу у протезуванні пораненим воїнам АТО, їх психологічну реабілітацію та підтримку українського кіновиробництва.

Плахотнюк також пояснила, що значна розтягнутість фестивалю в часі дозволить довше підтримувати тему України в інформаційному просторі. «Я вирішила демонструвати фільм раз на тиждень або навіть у кілька тижнів, аби не відпускати канадську публіку з інформаційного простору і постійно нагадувати їй щось про Україну», - зазначила вона.

Розпочнеться кінофестиваль вже сьогодні в Оттаві із документальної стрічки американського режисера Бена Мозеса «Я – українець», яка розповідає про долі двох активних учасників Євромайдану.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-