Реформу охорони культурної спадщини розглянуть у грудні - Кириленко

Реформу охорони культурної спадщини розглянуть у грудні - Кириленко

Укрінформ
Нову редакцію закону про охорону культурної спадщини Кабінет міністрів та Верховна Рада встигнуть розглянути ще цього року. 

Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко під час публічного звіту членів уряду щодо виконання програми діяльності Кабінету міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми перекрили всі корупціогенні чинники, ми зупинили всі незаконні погодження, які видавалися до нас. Ми робимо все для того, щоб жоден об'єкт, який паплюжить історичний вигляд наших міст, - від столиці починаючи, - не був погоджений на жодному урядовому рівні. Але принципово питання може бути вирішене тільки після ухвалення нової редакції Закону "Про охорону культурної спадщини". Текст законопроекту ми вивішуємо для фінального ознайомлення пам'яткоохоронної громадськості і всіх зацікавлених людей. І потім у грудні я буду виносити цей законопроект на розгляд уряду і парламенту", - зазначив Кириленко.

Він уточнив, що документ передбачає істотну дерегуляцію, децентралізацію, прозорість адміністрування, створення електронного реєстру, заборону візуальної реклами в буферних зонах об'єктів ЮНЕСКО, в охоронних зонах держзаповідників і обмеження візуальної реклами в історичних ареалах міст, посилення в рази відповідальності за порушення законодавства щодо об'єктів ЮНЕСКО. Водночас "все другорядне, неважливе, що створювало бюрократичну, корупціогенну метушню", вилучається взагалі із повноважень центральної влади і передається на місця. А кількість всіх дозволів і обмежень скорочується максимально, у рази. 

Віце-прем'єр підкреслив, що проблема охорони культурної спадщини є вкрай складною, і в першу чергу для суспільства.

"Це найбільш складна ділянка в діяльності Міністерства культури. Вона потребує докорінного реформування. Це те, що завжди у випадку прийняття неправильних рішень, викликало величезний суспільний резонанс", - наголосив Кириленко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-