Держкіно дає на фільм-дебют 10 мільйонів

Держкіно дає на фільм-дебют 10 мільйонів

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно профінансує дебютний ігровий повнометражний фільм Марисі Нікітюк "Коли падають дерева".

Про це заявив у п'ятницю голова Держкіно Пилип Іллєнко на прес-конференції в Укрінформі.

"Це вже сьомий повнометражний проект, який ми запускаємо цьогоріч. Це стало можливим завдяки тому, що у вересні суттєво збільшили фінансування виробництва національних фільмів, що дозволяє сьогодні говорити про запуск 40 нових стрічок, з них понад 10 будуть повнометражними ігровими. Серед них - дебютний фільм Марисі Нікітюк "Коли падають дерева". І ми в Держкіно раді, що нарешті Марися, яка дуже цікаво проявила себе в створенні короткого метру, отримає можливість створити повномасштабний проект і заявити про себе вголос як режисер великого ігрового кіно", - сказав  Іллєнко.

Він зазначив, що частка державного фінансування становить 10 мільйонів гривень, а також висловив сподівання, що завдяки такій можливості, яка відкриває широкі перспективи для молодого покоління кінематографістів, буде сформована нова хвиля в українському кіно.

Автор сценарію та режисер-постановник Марися Нікітюк, яка досі мала великий досвід як сценарист, підкреслила, що після написання цього сценарію зрозуміла: їй конче необхідно реалізовувати його самій як режисеру.

"Це - драма дорослішання, філософська, у стилістиці магічного реалізму. Вона мозаїчна, насичена переплетенням кількох сюжетних ліній, а в центрі цього феєричного дійства дівчинка п'яти років, яка спостерігає за трагічним коханням підлітків - своєї двоюрідної сестри і її хлопця, молодого бандита Шрама. Вся ця історія відбувається на тлі нашої реальності, пострадянської руїни", - сказала Нікітюк.     

Продюсер стрічки Ігор Савиченко уточнив: у проекту є польський партнер - кінокомпанія Apple Film і її головний продюсер Даріуш Яблонський. а фінансування надаватимуть Польський кіноінститут та польське телебачення. Загалом виробничий бюджет становить 22 мільйони гривень.

Савиченко також поінформував, що фільм зніматимуть наступного літа в Україні, частина зйомок пройде на території Польщі. Один з трьох головних героїв буде поляком. Оператор - імовірно Петро Собачинський-молодший, кастинг-директор - Алла Самойленко. Акторів буде багато, зокрема й непрофесійних.

Завершити картину планують у жовтні, щоб у грудні подати на участь у фестивалях, зокрема розпочати хочуть із Канн. У кінотеатри стрічка потрапить або восени 2017-го, або навесні 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-