Ольбрихський написав Михалкову: Зроби для Сенцова що-небудь. Благаю

Ольбрихський написав Михалкову: Зроби для Сенцова що-небудь. Благаю

Укрінформ
Відомий польський актор Даніель Ольбрихський написав відкритий лист російському режисерові (і великому другу Путіна) Микиті Михалкову з проханням про допомогу у справі українця Олега Сенцова.

Про це повідомляє Радіо Польща і наводить текст послання:

«Дорогий мій Микита!

Я намагався зв'язатися з тобою перед першим судом у справі Олега Сенцова у Ростові. Я просив, щоб ти відгукнувся. Просив і твою дружину Таню, і твоїх продюсерів, і, зрештою, твого асистента, який відповідав по твоєму мобільному телефону. Ти не зателефонував. Кажуть, що ти був у Китаї. Я думаю, що це справа настільки важлива, що перед черговим судом, який пройде 24 листопада в Москві, я спробую зв'язатися з тобою ще раз. Цього разі за допомогою відкритого листа.

Наша майже п'ятдесятирічна братська дружба дає мені таке право. Ти не лише один з найвидатніших режисерів сучасного кіно. Для мене ти завжди був чудовою, глибокою і мудрою людиною. Моїм російським братом.

Я не вірю, що ти можеш думати і відчувати інакше, ніж усі ті чудові режисери з різних країн світу, які підписали листа президентові Путіну на захист нашого українського колеги. Жорстокість суду першої інстанції нагадує найпохмуріші вироки нашої спільної цивілізації і культури. Я закликаю і благаю тебе як твій польський брат зробити щось. З усіх нас ти найближче і до твого президента, і до цієї справи.

Ти чудово знаєш, що після нас залишиться, насправді, тільки те хороше, що ми безкорисливо зробимо для інших.

Твій Даніель

Варшава, 17 листопада 2015 року»

Справедливості заради нагадаємо, що в червні на церемонії закриття 36-го Міжнародного московського кінофестивалю Михалков як його президент звернувся до "колеги" Володимиру Путіну з проханням звільнити Сенцова.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов в серпні 2015 року був засуджений судом у Ростові-на-Дону до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі. Суд ухвалив вирок попри те, що головний свідок звинувачення, Геннадій Афанасьєв, перед судом відкликав свої свідчення, оскільки вони були дані під катуванням.

У вівторок, 24 листопада, у Верховному суді Російської Федерації в Москві відбудеться апеляційне засідання у справі Сенцова.

Кримчанин Сенцов брав активну участь у Революції Гідності 2013 року в Україні, а потім протестував проти анексії Криму Росією.

Фото: АКРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-