Слабошпицький обіцяє новий фільм уже наступного року

Слабошпицький обіцяє новий фільм уже наступного року

Укрінформ
Фільм "Люксембург", зйомки якого розпочнуться наприкінці 2015-го, планується завершити вже наступного року.

Про це повідомив режисер Мирослав Слабошпицький на прес-конференції в Укрінформі.

"З нового року ми були на виборі натури в Чорнобилі, були локальні зйомки. Але до останнього часу ми не були певні в державній підтримці. Я дякую Держкіно за фінансову підтримку (10 млн грн. - Ред.). Якби цієї підтримки не було, усе було б набагато складніше. Я сподіваюся, що наступного року, коли мине 30 років від дня Чорнобильської катастрофи, ми зможемо побачити цей фільм", - сказав Слабошпицький.   

За його словами, робота над фільмом розпочалася понад рік тому, після фестивалю в Карлових Варах. Загалом же зробити картину про Чорнобиль намагався вже 10 років.

Режисер також пояснив назву фільму: "Картина називається "Люксембург" тому, що, коли ви приїжджаєте на територію Чорнобильської зони відчуження і проходите інструктаж з техніки безпеки, вам кажуть, що територія Чорнобильської зони дорівнює території Герцогства Люксембург. Це така метафора. Це країна в країні. Там свої звичаї, свій народ. З одного боку, там радіаційна небезпека, з іншого - відчуття якоїсь вольності. Можливо, для багатьох людей це найкраще місце на світі. І люди, які там працюють, - це братство із системою розпізнавання свій-чужий, це свій світ".

Слабошпицький уточнив, що про причини аварії у стрічці не йтиметься, натомість стрічка розповідатиме "про сьогоднішнє життя людей на цій дивній території". А також додав, що "режисерська фішка обов'язково буде".

Продюсер фільму Валентин Васянович зазначив, що на сьогодні закінчено підготовчий період, і за декілька тижнів команда сподівається розпочати зйомки, щоб встигнути із фільмом на Каннський фестиваль.

"Ми плануємо завершити зйомки до кінця зими - до початку весни. І якщо все буде гаразд, то, можливо, знову будемо запрошені на Каннський фестиваль. Ми покладаємо великі надії на цей фільм і розуміємо всі ризики, бо після успіху "Племені" не маємо шансу зробити посередній фільм і знову маємо зробити геніальний. Це така задача і це тягар, який відчувають усі члени цього процесу", - підкреслив Васянович.

Він додав, що загальний бюджет фільму - 1,1 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-