Держкіно дасть Слабошпицькому 10 мільйонів на новий фільм

Держкіно дасть Слабошпицькому 10 мільйонів на новий фільм

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно надасть фінансову підтримку фільму Мирослава Слабошпицького "Люксембург" на суму 10 мільйонів гривень.

Про це повідомив на прес-конференції в Укрінформі голова Держкіно Пилип Іллєнко.

"Вчора Держкіно уклало контракт на надання державної фінансової підтримки продюсерам фільму "Люксембург" з українського боку. Сума підтримки становить 10 млн гривень. Завдяки суттєвому збільшенню бюджету у вересні Держкіно наприкінці року запустить у виробництво як мінімум 40 назв українських фільмів, серед них більше 10 повнометражних ігрових. І, мабуть, однією з найважливіших подій для нас є запуск фільму Мирослава Слабошпицького "Люксембург". Цей кінопроект отримав найвищу відзнаку, найвищий бал на попередньому пітчінгу проектів Держкіно, і ми з нетерпінням чекали початку роботи над ним", - підкреслив Іллєнко.

Водночас Посол Королівства Норвегія в Україні Йон Ельведал Фредріксен підкреслив, що вражений тим, що Україна, на території якої ведеться війна, має можливість підтримувати вітчизняний кінематограф.

"Ми горді з того, що можемо підтримати такий фільм як "Люксембург", таку команду, яка створила фільм "Плем'я", що мав успіх на Каннському фестивалі", - сказав  посол, додавши, що проект відбудеться за участю відомих норвезьких продюсерів.

Як зазначалося, фільм "Люксембург" - це спільне вироництво України, Франції, Норвегії, Німеччини та Нідерландів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-