У Львові почали будувати Польський дім

У Львові почали будувати Польський дім

Укрінформ
«Цей день для мене і родинне свято»,- так охарактеризував початок спорудження «Центру польської культури та європейського діалогу» у Львові міністр закордонних справ РП Гжегож Схетина.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не міг би закінчити свою місії як міністр закордонних справ, як син львів’янина, який тут народився, на вулиці Личаківській, якби цього не завершив. Це для мене справа честі. Обіцяв мамі. Тому цей день для мене – і родинне свято», - зазначив Схетина.

Міністр зовнішньополітичного відомства сусідньої держави перебував в обласному центрі у зв'язку із закладенням капсули з документом про початок спорудження Польського дому.

Як наголосив Схетина, Центр, який так чекає польська діаспора Західної України, виросте тут вже за два роки. Фінансування повністю взяла на себе польська сторона. Крім того, громадські організації РП оголосили збір коштів для цієї мети.

Як повідомлялося раніше, Львівська міськрада передала Федерації польських організацій у довгострокову оренду земельну ділянку під забудову культурного центру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-