Україні буде важче повернути ментально Донбас, аніж Крим - Зеленський

Україні буде важче повернути ментально Донбас, аніж Крим - Зеленський

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що Україні буде складніше повернути після деокупації ментально людей із Донбасу, аніж з Криму, оскільки там велися бойові дії і більш поширеним був сепаратизм.

Про це він сказав на зустрічі зі студентами трьох миколаївських закладів вищої освіти, відео з якої викладено у Телеграмі ОП, передає Укрінформ.

"Може так статися, що ми повернемо Україні раніше окуповані території, ніж людей цих територій. Так може бути, адже, скажімо, якщо взяти Донбас, то люди там уже 10 років живуть в іншому просторі. І я думаю, що складніше буде з Донбасом", - зазначив Президент.

Читайте також: Перші F-16 Україна отримає у 2024 році, але все залежить від навчань пілотів - Зеленський

Він розповів, що партнери України неодноразово казали, що Україні буде майже неможливо повернути Крим і дуже важко повернути Донбас. Однак, на думку Зеленського, все-таки повернути ментально Донбас буде важче, аніж Крим.

"Я вважаю, що якщо ми говоримо про людей, які живуть на цих окупованих територіях, то Донбас повернути буде ментально складніше, аніж Крим, бо там була постійна контактна лінія і постійні бойові дії. Саме там було багато сепаратизму, і вони воювали. А це означає, що в ті чи інші сім'ї Донбасу не усі повернулися, а, отже, ми можемо зрозуміти про стосунки з цими людьми. І зараз вони теж воюють на боці Росії. А бойових дій в Криму не було", - пояснив Глава держави.

На його переконання, Крим чекає дуже на повернення додому, Донбас також чекає, але буде складно ментально повернути його. "Ця частина української землі була не просто окупована, а максимально мілітаризована, люди йшли спочатку на контактну лінію, а потім на повномасштабну війну проти своїх", - зауважив Зеленський.

При цьому Президент наголосив, що попри будь-які труднощі найголовніше - це зберегти нашу цілісність тут, всередині України, нашу солідарність і наше українське ядро, а все інше тоді зможемо повернути. "Все інше повернемо. Нехай для цього буде потрібен час і нові покоління, але ми цей довгий шлях пройдемо", - наголосив він.

Читайте також: Зеленський: Почнемо відбудову інфраструктури Миколаївщини після отримання потужних засобів ППО

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого, під час виступу на форумі Age of Crimea в Києві, Президент України Володимир Зеленський повідомив, що День опору Криму російської окупації відзначатиметься в Україні на державному рівні щорічно 26 лютого.

Зеленський також заявив, що питання Криму не знімається з порядку денного і не може стати «ціною для миру на Донбасі».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-