Прохід біля Керченського мосту достатній, щоб прошмигнув наш маленький дрон - ВМС

Прохід біля Керченського мосту достатній, щоб прошмигнув наш маленький дрон - ВМС

Ексклюзив
Укрінформ
Для охорони Керченського мосту росіяни використовують близько 10 одиниць кораблів і катерів, які періодично змінюють один одного. Однак прохід біля мосту достатній, щоб туди прошмигнув український маленький дрон.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, коментуючи питання охорони росіянами Керченського мосту.

«Там уже й бойові дельфіни є, я не знаю, кого ще треба до цієї системи охорони додати. Тому що ми бачимо: у них там різноманітні способи застосовуються – бонові загородження на притоплених баржах вони розтягнули проти наших надводних та підводних дронів, але прохід залишається. І звісно, прохід достатній для того, щоб туди прошмигнув наш маленький дрон. Угруповання там росіяни зараз тримають десь 10 одиниць кораблів і катерів, які періодично змінюють один одного. І тактика ворога проста – звузити максимально цей прохід, щоб там чекати на можливі цілі й їх розстрілювати. Тобто вони намагаються зменшити ризик у такий спосіб. Що стосується захисту з повітря, як ви бачите, там постійно чергують хімвійська російські, у них є диммашини спеціальні, які розпорошують аерозоль, що має спантеличити системи наведення крилатих ракет іноземного виробництва», – повідомив Плетенчук.

За словами речника, будь-які заходи ворога не стануть на заваді Силам оборони для ударів по законних цілях.

Читайте також: Ташева: У Криму розуміють, що єдиним символом РФ на півострові залишається Керченський міст

«Зараз ми бачимо, що у разі будь-якої загрози, коли будь-що піднімається в повітря, росіяни відразу перекривають міст, вони його задимлюють, тобто ставляться до цього питання дуже прискіпливо, але як ви бачили, вже кілька разів знаходились різноманітні способи обійти їхні системи захисту, і впевнений – знайдуться ще», – наголосив Плетенчук.

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки заявило, що Кримський міст є великою та вразливою спорудою, Росії для його захисту від атак українських спецслужб потрібно дуже багато сил та коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-