Чубаров - про «вибори» у Криму: Голову ЦВК Росії слід визнати міжнародною злочинницею

Чубаров - про «вибори» у Криму: Голову ЦВК Росії слід визнати міжнародною злочинницею

Укрінформ
Україна має активізувати зусилля задля визнання голови Центрвиборчкому Росії Елли Памфілової міжнародною злочинницею.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

"Нам як державі треба дуже серйозно подивитися, що можна зробити на міжнародному рівні щодо Памфілової Елли, яка є головою центрвиборчкому Росії, бо вона сьогодні коментувала, що відбувається в Криму. Якісь телефонні погрози про замінування, мовляв, це не зірвало вибори і вони проводяться нормально, як каже Памфілова. Я вважаю, що вона одна з міжнародних злочинців, і треба активізувати нашу роботу щодо її максимальної ізоляції", - сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Він зазначив, що окупанти в Криму замовчують інформацію про перебіг псевдовиборів, які тривають вже третій день.

Читайте також: Чубаров назвав передумови для здійснення Росією «жесту доброї волі» в Криму

"Ми маємо лише цифри на вчорашній вечір. На другий день голова так званої місцевих виборчої комісії доповів, що на 20-ту годину вечора проголосувало 83,5 тис. виборців , що становить 17%", - сказав Чубаров.

За його словами, у виборчий округ, про який ідеться, входять половина Сімферополя, Бахчисарай, Сімферопольський, Білогірський, Бахчисарайський райони, Алушта, Судак, Ялта, Феодосія.

На цьому тлі, зауважив Чубаров, у Криму лунають скарги про те, що кремлівська партія "Єдина Росія" на цих виборах усе "окупувала".

"Один з таких політиків, здається від компартії Російської Федерації, нарікає - і це потрапило у пресу, - що  "Єдина Росія" окупувала всю владу в Криму і не дає нікому обратися. Тобто в окупованому Криму самі окупанти дорікають на те, що партія влади все це окупувала", - розповів Чубаров.

Читайте також: Росіяни використають псевдовибори в Україні для обліку мобілізаційних ресурсів – Генштаб

Він нагадав, що на території власне Російської Федерації відбувається ще й дистанційне електронне голосування. Така практика цього року була поширена й на тимчасово окупований Крим.

"Я сказав, що вчора на вечір було 17% нібито фізичної явки, але 54% тих, хто нібито зареєструвався на електронне голосування. Проте скільки зареєструвалося, ми не знаємо. За досвідом на самій території Росії, там експерти очікують, що тих, хто зареєструвався на електронне голосування, буде більше ніж половина виборців. Тобто авторитарна влада Росії як на своїй території, так і в окупованому Криму має абсолютно всі важелі, щоб призначати своїх людей, які будуть від її імені продовжувати злочини, в тому числі на території Криму", - резюмував голова Меджлісу.

Читайте також: У Криму паніки серед населення ще немає, але все може змінитися в один день – Чубаров

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Сімферополі активісти "Жовтої стрічки" зривають з "виборчих дільниць" і спалюють російські триколори. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-