Переговори з Росією можливі лише після звільнення всіх територій, включно з Кримом - Єрмак

Переговори з Росією можливі лише після звільнення всіх територій, включно з Кримом - Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак наголошує, що про якусь дипломатію з Росією можна говорити лише тоді, коли російські війська вийдуть із території України до кордонів 1991 року.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Але в нас люди дуже принципові. І у Президента дуже принципова позиція, якої він дотримується: єдиний момент, коли можна говорити про якусь дипломатію з Росією – це коли російські війська вийдуть з території України. Крапка", - заявив Єрмак.

На уточнююче питання, чи йдеться про вихід військ РФ до кордонів України 1991 року, керівник ОП відповів: "Безумовно".

Відповідаючи на питання, чи може йти мова про переговори з РФ, якщо буде звільнено Донбас, а до Криму ми ще тільки доходимо, Єрмак заявив, що йдеться про всю територію України, а Крим - це також українська земля.

Читайте також: Єрмак обговорив із Салліваном ситуацію на фронті та деокупацію українських територій

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський вважає, що початок дипломатичного формату і фіксація закінчення розв’язаної Росією війни проти України за великим столом у присутності «порядних» держав може бути лише в тому разі, якщо Росія без бою виведе свої війська з України.

Водночас він наголосив: якщо Україна «силою буде вибивати їх (росіян – ред.) всіх до кінця, то з такими людьми немає про що говорити в цілому», оскільки будуть втрати людей.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-