Гуменюк про ситуацію в Криму: Загарбники пакують речі та вивчають дорожні карти

Гуменюк про ситуацію в Криму: Загарбники пакують речі та вивчають дорожні карти

Укрінформ
Російські загарбники обмірковують варіанти виходу з тимчасово окупованого Криму.

Про це начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк сказала в ефірі FreeДОМ, передає Укрінформ.

«Вони продовжують пакувати речі, усвідомлювати тривожність своєї ситуації і, в принципі, вивчають карту руху, карту доріг, можливих варіантів виходу, пересування за “поребрик”. Оскільки з Криму теж треба зуміти вибратися», – зазначила Гуменюк.

За її словами, основною магістраллю з півострова поки що залишається так званий Кримський міст. Однак, додала Гуменюк, «міст боїться шторму».

«Окрім того, вони використовують поромну переправу і поки що сподіваються, що частково зможуть проїхати тимчасово окупованою материковою частиною України. Але щоразу їм дедалі тривожніше, як вони люблять казати, і вони намагаються шукати альтернативні способи. Їх не так багато, тому що ті окопи, які вони нарили вздовж узбережжя, "зуби дракона", таке враження, що націлені, аби втримати їх на півострові, аби не так швидко одразу звідти тікали», – зауважила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру.

Читайте також: На залізничні колії у Криму впав безпілотник – ЗМІ

Як повідомлялося, російські окупанти відмовилися відновлювати рух вантажівок незаконно збудованим мостом через Керченську протоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-