Прокуратура Криму назвала абсурдним вирок Ірині Данилович

Прокуратура Криму назвала абсурдним вирок Ірині Данилович

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя назвала абсурдним вирок громадянській журналістці Ірині Данилович, якій підконтрольний росії Феодосійський міський “суд” сьогодні, 28 грудня, оголосив “вирок” у вигляді 7 років колонії загального режиму і штраф.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє прокуратура АРК та м. Севастополя у Телеграмі.

«Сьогодні окупаційний Феодосійський міський суд виніс абсурдний вирок медсестрі та громадянській журналістці з Криму Ірині Данилович, засудивши її до 7 років колонії загального режиму за нібито носіння вибухового пристрою», - ідеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що у квітні цього року «силовики» спочатку безпідставно провели обшук у квартирі активістки, а згодом вивезли її у невідомому напрямку. Близько тижня місце знаходження Данилович було невідоме.

Правоохоронці автономії здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення недоторканності житла та позбавлення волі громадянської журналістки (ч. 2 ст. 146 та ч. 2 ст. 162 Кримінального кодексу України).

Читайте також: фсб давало «свідкам» у справі Данилович матеріали, щоб ті не плутались у показах - правозахисник

«Незаконні обшуки, затримання, ув’язнення – стандартна схема, яку російський режим застосовує до кримських активістів, що висвітлюють об’єктивну ситуацію на півострові, як у цьому випадку та й загалом, до кримчан незгодних з окупацією. Такі випадки в Криму відбуваються систематично і служать інструментом залякування жителів півострова, однак жоден з них не залишиться поза увагою правоохоронних органів автономії», - заявляють у прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, правозахисні організації закликали запровадити персональні санкції щодо причетних до репресій проти громадянської журналістки Ірини Данилович та інших політв'язнів в тимчасово окупованому Криму.

Фото: crimeahrg.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-