У Криму за проукраїнську позицію можуть почати відкривати справи - Полозов

У Криму за проукраїнську позицію можуть почати відкривати справи - Полозов

Укрінформ
Жорсткі дії кримської “влади”, коли за виконання українських пісень арештовують до 15 діб, можуть свідчити, що за проукраїнську позицію в Криму невдовзі почнуть відкривати кримінальні справи.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив адвокат Микола Полозов.

Такого ще не було, щоб за українські пісні у Криму саджали на 10-15 діб. Це виглядає як попередження кримської “влади”, що за вияв проукраїнської позиції невдовзі почнуть відкривати кримінальні справи”, - зазначив Полозов.

За словами Полозова, наразі відомо про винесення декількох вироків стосовно людей, яких затримали та відкрили адміністративні справи за виконання українських пісень на весіллі у бахчисарайському кафе “Арпат”.

Власнику кафе суд призначив 15 діб адмінарешту. Його також змусили вибачитися на камеру. Діджею з цього весілля дали 10 діб адмінарешту. Мамі нареченого – 5 діб. Дружину власника кафе “Арпат” та матір нареченої оштрафували на 50 тисяч рублів кожну”, - розповів адвокат.

Читайте також: Кримського блогера оштрафували за публікацію допису проти війни з Україною

Він вважає, що той факт, що за виконання українських пісень кримчан переслідують за статтею “про дискредитацію збройних сил рф”, свідчить, що "влада" на півострові перебуває в панічному стані.

“Вони нічого не можуть вигадати і притягують за вуха ті законодавчі норми, які їм більше подобаються. У росії відсутня незалежна судова влада, панує свавілля силовиків, які затримують людей навіть за такими абсурдними звинуваченнями”, - підкреслив адвокат.

Як повідомлялося, у соцмережах поширили відео, де на весіллі місцевих мешканців у Бахчисараї у ресторані “Арпат” святкували під пісню “Ой у лузі червона калина”.

Читайте також: У Севастополі загарбники запустили чатбот для доносів на людей, які підтримують Україну

Після цього ресторан “Арпат” російська “влада” закрила нібито на перевірку.

Також у мережі з'явилося відео з іншого весілля у Сімферополі, на якому звучала пісня "Стефанія" українського гурту Kalush Orchestra.

Самопроголошений “глава” Криму Сергій Аксьонов пригрозив кримінальною відповідальністю учасникам весіль у Криму, на яких звучали українські пісні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-