Україна ніколи не визнає Крим частиною рф – Зеленський

Україна ніколи не визнає Крим частиною рф – Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський наголошує, що Україна ніколи не визнає Крим частиною російської федерації.

Про це він сказав в інтерв'ю італійському каналу Rai 1, відповідаючи на запитання, чи готова Україна визнати незалежність Криму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ні. Ми ніколи не визнаємо Крим частиною російською федерації. Крим мав і до війни автономію. Він і є Автономною Республікою Крим зі своїми правами, своїм парламентом. Але це була українська територія. Автономна Республіка Крим у складі України», - сказав Президент.

Він нагадав, що в ході переговорів української і російської делегацій була пропозиція врегулювати питання Криму пізніше, але росія не дала згоди.

«Ми говорили в ході переговорів про те, що добре, рішення по Криму не на часі під час війни. На часі людське життя. Давайте відставимо це питання у наших перемовинах, якщо воно ускладнює процес перемовин. Якщо питання Криму ускладнює питання зустрічі між президентами, то ок, відставимо це питання. Ми навіть пропонували відставити це питання на деякий час і врегулювати його впродовж 10 років. Але ми не почули згоди на це питання», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський не виключає атаки з Придністров’я, але не бачить у цьому великої загрози

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

29 березня відбулися переговори української та російської делегацій у Туреччині.

За словами радника глави Офісу Президента Михайла Подоляка, в окремому пункті мирного договору пропонувалось зафіксувати позицію України та росії впродовж 15 років проводити двосторонні переговори щодо окупованого Криму та Севастополя.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-